Oljefilter

Oljefilter sin viktigste oppgave er å holde smuss, karbonpartikler og annet fremmed material borte fra de indre komponentene i motoren. Dei eldste bilene som er på markedet har ikke et filtersystem, det vill sei at de må bytte oftere olje enn nye biler som har filtersystemet.

Dei forskjellige bilprodusentene anbefaler generelt at du bytter filter med hvert oljeskift.
Alt er avhengig hvilket kjøretøy du bruker og hvordan kjøre mønsteret ditt er.

Kjøre du i mye rushtrafikk, har tung last og kjøre i unormale forhold så bør man bytt olje oftere en vanlig. Slik du ikke skader komponenter i motoren.

Luftfilter

Luftfilteret er en viktig del av bilens motor og spiller en stor rolle for at bilen skal fungere best mulig, men luftfilteret får ikke så mye oppmerksomhet. Luft er en viktig komponent for veivakselen som skaper en forbrenning for at hjulene skal snurre rundt! For at motoren skal fungere maksimalt og kjapt trenger den riktig blanding av drivstoff og ren luft, Og da er det kjempeviktig at luftfilteret er rent. Formålet med luftfilter er at skitt eller støv ikke skal finne veien inn i motoren sammen med luften.

Filteret fanger opp støv, smuss, pollen eller blader som har lagt seg i motoren din og da blir den tett. Det anbefales og skiftes ut regelmessig, noe som betyr at pris er ganske vesentlig for denne reservedelen.

Hvor ofte skal du bytte luftfilter?
Kjørestilen din og hvilket terreng du kjører i har mye å si for hvor ofte du skal bytte luftfilter. Huskeregelen er å bytte luftfilter hver 20.000 til 24.000 km, eller en gang per år, uansett hvilken avstand du har kjørt. Sjekk bruksanvisningen til din bil for mer informasjon for hvordan man bytter luftfilter.

Noen luftfiltre er gjenbrukbare og da skal man bare skifte luftfilter hvis det er blitt skadet. Luftfilteret må rengjøres og da kan du for eksempel rengjøre det ved hvert oljeskift eller hver 8 000 km.  

Send en henvendelse

Kupefilter

All luft som kommer inn i din bil kommer inn gjennom ventilasjonsåpninger.

Støv, pollen, mugg, sopp og skadelige kjemikalier er forurensende stoffer som blir dannet til en smog, det er en form av luftforurensing. De fleste biler har et kupefilter i bilen som gjør at all form for forurensinger og allergener blir skilt ut, og det vil ikke påvirke bilens innside. Kupefilter er et foldet filterelement som ser ut som motorens luftfilter, og utgjør et formål for bilens interiør. Kupefilteret fanger opp pollenfilteret allergener, og nøytraliserer lukt og den rene luften fremmer god helse. Kupefilter kan være montert forskjellige steder i din bil, for eksempel i bilens varme-, ventilasjons- og klimaanlegg (HVAC.) Eller så vil du finne den plassert i luftboksen bak dashbordet på passasjersiden eller bak hanskerommet.

Hvor ofte trenger jeg å skifte kupefilter?
Kupefilteret blir skitten, tett og ineffektiv over tid og bør byttes ut. Filetere som er skitne vil falle sammen på grunn av fuktighet, og må dermed skiftes ut med en gang. Kupefilteret må byttes ut proaktiv da det kan være vanskelig og sjekke filterets tilstand. En vanlig huskeregel for kjøretøy som går i renere, tørrere områder er og skifte kupefilter hver 30 000 km. For biler som går i støvete, fuktige eller forurensende områder bør du bytte filteret hvert 20 000 km. Pollenfilter anbefales å byttes ut en gang per år.

Drivstoffilter

Drivstoffet som du fyller vil ikke være helt rent, da små biter av maling, rust eller metallspon fra produksjonen kan ha blandet seg inn under kjøringen, kan lage skade på noen av de viktigste delene av din bil, drivstoff injeksjon systemet.
Drivstoffilteret som er installert i bilen din stopper partiklene i å komme inn i motoren. Vedlikehold av drivstoffilter er viktig for at bilen din gir topp ytelse. Over tid kan filteret bli tett med skitt som var filtret ut av drivstoffet og vil hindre drivstoff tilførsel til motoren og tap av kraft og redusert drivstoffeffektivitet.

Hvor ofte trenger jeg å bytte drivstoffilter?
Det er ingen serviceintervall for utskiftning av in-tank drivstoff. Filteret er hengt på bensinpumpes modulen og blir som en komponent som er designet å hode ut hele pumpens levetid. Må du bytte in-tank drivstoffilter, vil det mest sannsynlig være med en feil i hele drivstoffpumpens enhet.
Med in-line drivstoffiltre varierer det hva som blir anbefalt fra produsent til produsent, men den generelle tommelfingerregelen er at du bør bytte drivstoffilter hver 50 000 km, eller annethvert år. Hvis du regelmessig bytter drivstoffilter vil det sikre at kjøretøyet ditt yter det fulleste på grunn av jevnt drivstoff forsyning. Da blir det ikke noen feil forårsaket av et skittent drivstoffilter som skader på motoren din.
Hvis du vil finne ut på mest mulig måte om du trenger bytte av drivstoffilter kan du be en mekaniker utføre drivstofftrykk test. Ideelt sett skal trykket være mellom 30 og 60 PSI. Du kan også prøve å fjerne drivstoffilteret og prøve å blåse gjennom filteret. Da vil du finne ut om du trenger og bytte det ut, eller om det fungerer slik det skal og da må du kjøpe en erstatning. Utskiftbart drivstoffilter er et billig vedlikeholds element, og det er enkelt å bare bytte ut med et nytt.

Her finner du våre avdelinger

Vi ønsker deg velkommen til vårt store delelager på Nesttun. Vi har både bildeler og dekk til landets kanskje beste priser.

Åpningstider
Mandag-fredag: 09:00 – 17:00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Telefon: 55 52 52 00

Dekk og Deler avd. Åsane ligger rett nedenfor Europris.
Du finner oss i enden av samme bygg som T-hansen.

Åpningstider
Mandag-fredag: 09:00 – 17:00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Telefon: 55 55 71 55

Dekk og Deler avd. Fyllingsdalen ligger ved Spelhaugen rett ved siden av Magne Løvaas. Følg skiltingen langs veien og du finner oss der.

Åpningstider
Mandag-fredag: 09:00 – 17:00
Lørdager stengt, med unntak i sesong.

Telefon: 55 16 00 60

Dekk og Deler avd. Landås ligger langs Nattlandsveien.
Du finner oss like ved Rema 1000.

Åpningstider
Mandag-fredag: 09:00 – 17:00
Lørdager stengt, med unntak i sesong.

Telefon: 55 59 59 55

Dekk og Deler avd. Askøy ligger mot toppen av Storebotn Næringspark.

Åpningstider
Mandag-fredag: 09:00 – 17:00
Lørdager stengt, med unntak i sesong.

Telefon: 56 14 70 70

Dekk og Deler avd. Sotra ligger i Straume Næringspark. Rett bak Sotra arena.

Åpningstider
Mandag-fredag: 09:00 – 17:00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Telefon: 56 33 52 10

Dekk, felger og bildeler finner du til svært gunstige priser hos oss. Vi holder til i Arnatveitveien 137, i Arna Bruk-bygget

Åpningstider
Mandag-fredag: 09:00 – 17:00
Lørdager stengt, med unntak i sesong.

Telefon: 53 69 62 00

Dekk og Deler avd. Voss finner du langs Istadvegen, 10 minutter fra Vossevangen. Vi ligger rett ved Best pumpestasjoner.

Åpningstider
Mandag-fredag: 09:00 – 17:00
Lørdager stengt, med unntak i sesong.

Telefon: 56 51 77 00

Dekk og Deler avd. Os finner du i industriparken i Hegglandsdalen.

Åpningstider
Mandag-fredag: 09:00 – 17:00
Lørdager stengt, med unntak i sesong.

Telefon: 56 30 70 00

Dekk og Deler avd. Frekhaug finner du på Mjåtveitflaten

Åpningstider
Mandag-fredag: 09:00 – 17:00
Lørdager stengt, med unntak i sesong.

Telefon: 56 14 43 00